Kolay Para Kazanma

Kolay Yoldan Para Kazanma Tüyoları

Kolay para kazanma.. Ne kadar cezbedici, albenisi olan davetkar bir söz grubu değil mi? Fazla uğraş vermeden, yorulmadan, fiziken ve ruhen yıpranmadan hayatı rahat yaşamaya yetecek kadar para sahibi olmak. İnsanı cezbetmemesi mümkün mü?

Toplumun hangi grubuna mensup olursanız olun; meşrebinize, alışkanlıklarınıza, hayal gücünüze bağlı olarak her insanı öyle ya da böyle çok kolay kendisine bağlayabilecek bir hevestir para kazanmak. İnsanlar para kazanmak isterler çünkü para, insanlar için vazgeçilmez bir kaynaktır. Para, aynı zamanda insanların statülerini de belirler ve onları diğer insanlardan ayırır.

Para kazanma motivasyonları insanlar arasında farklılık gösterir, ancak genel olarak bazı yaygın motivasyonlar şunlardır:

  1. İhtiyaçlarını karşılamak: İnsanların en temel ihtiyaçlarını karşılamak için para gerekir, örneğin yiyecek, giyecek, barınma ve sağlık hizmetleri gibi.
  2. Geleceklerini güvence altına almak: Para, insanların geleceklerini güvence altına almak için biriktirdikleri bir kaynaktır. Örneğin, biriktirdikleri para ile emeklilik yıllarını güvence altına almak isteyebilirler.
  3. İsteklerini gerçekleştirmek: Para, insanların isteklerini gerçekleştirmek için kullandıkları bir araçtır. Örneğin, bir seyahat hedefi olan birisi için para gerekir.
  4. Statülerini belirlemek: Para, insanların statülerini de belirler. Örneğin, daha pahalı ve lüks ürünler satın alarak, insanlar kendi statülerini yükseltebilirler.
  5. Zevklerini tatmak: Para, insanların zevklerini tatmak için de kullanılabilir. Örneğin, birisi müzik festivallerine giderek eğlenmek isteyebilir ve bunun için para gerekir.

Önemli olan da, para kazanmanın doğru yöntemlerle yapılmasıdır. Hırslı ve sabırsız biz insanlar, genelde kolay para kazanma yöntemlerine yöneliriz, ancak bu yöntemler genellikle uzun vadede başarısız olur ve hatta yasal olmayan yollar da dahil olmak üzere yanlış yöntemler kullanılmasına neden olabilir.

Kolay para kazanma yöntemleri, genellikle dürüst ve doğru olmayan yöntemlerdir. işin daha kötüsü bağımlılık yapmak gibi bir alışkanlıkları vardır. her bağımlılık yapan “şey” gibi doğru-yanlış, iyi-kötü, faydalı zararlı muvazenesini de karıştırmaya sebep olur. Ayrıca, çok fazla para kazanmak için risk alma eğiliminde olmak da yanlış bir yöntemdir. Bu riskin neler neler örneği değildir ki: iyi kötüyü ayırt edememe, hayal satanlara hemen kanma, doğrudan sapma, menfaat merkezli düşünüp insani ilişkileri öteleme…

Kolay yoldan Köşeyi dönenler

Hatta arttıralım; toplumdaki huzur ve güven ortamını bozan arsız uğursuz şahıslar, hırsızlar, dolandırıcılar, ihaleye fesat karıştıranlar, gençleri zehirleyenler mesela hepsinin derdi ve motivasyonu kolay para kazanmak değil midir? bu kişiler sırf fiziki emek vermemek için kestirmeye, desiseye kafa yoranlar, ve metotlarını başkalarından çalmak üzere ayarlayanlardır. helal haram düşünceleri olmadığı gibi, insani değerler etik vs. de bunların semtine uğramamıştır.

Halbuki en güzel kazanılan para emek verilerek doğru yöntemle kazanılandır. Doğru yöntemlerle para kazanmanın en iyi yolu, dürüst ve açık bir şekilde çalışmaktır. Emek üzerine elbette söylenecek çok hamasi sözler var. Fakat bu onun değerini düşürmez, aksine her klişenin genel geçer kabul gören gerçekler olduğu hakikatini anlatır. Bununla birlikte emek ile elde edilen gelir kişisel tatmin ve kıymet açısından insanın kendi psikolojisine çok daha faydalıdır.

Bitirirken öncelikle bu yazıda ele geçen fırsatları, iş fikirlerini, emeği azaltıp karı yükselten atılımları öncelikle ayrı bir kenara koyduğumuzu da ekleyelim. Bizim derdimiz tamamen uğraşmadan hırslı bir şekilde köşeyi dönme ve başkalarını aldatma motivasyonundakiler. Bu kategorideki kolay para kazanma yöntemleri genellikle yanlış yöntemlerdir ve emin olun çoğu kez “Haramın yuvası olmaz.” misali uzun vadede başarısız olurlar. Dürüst ve sabırlı bir şekilde çalışanlar ise önünde sonunda maddi ya da manevi mükafatlarını alırlar. en azından benim çevremde gözlediğim bu şekilde oldu hep.